Rehabshop

Optimal butikslokal med attraktivt läge och fri parkering alldeles utanför dörren.
Flytten till Sisjön har blivit ett rejält lyft.

Rehabshop är specialister på ortopediska hjälpmedel för förebyggande friskvård och rehabilitering. Här kan alla, gammal som ung, hitta produkter för träning, friskvård och rehabilitering samt sjukvårdsartiklar. 2020 flyttade verksamheten till Sisjön efter 25 år på Rosenlundsgatan. Christopher Petersson är butikschef på det familjeägda företaget.

– Situationen på Rosenlundsgatan i centrala Göteborg blev allt mer ohållbar på grund av alla byggnationer och avstängningar i området, säger Christopher. Kunderna fick allt svårare att ta sig till vår butik och det var mycket hög lokalhyra. En flytt blev lösningen och vi flyttade tillfälligt till en lokal i Kungälv, samtidigt som vi började spana efter en ny, bättre lokal i Göteborgsområdet.

Efter att först ha undersökt möjligheten att etablera sig på Frölunda Torg föll valet på Sisjön. Mycket på grund av handelsområdets karaktär med mycket detaljhandel och stor folkgenomströmning. Men också på grund av bättre tillgängligheten för kunder som kommer med bil eller kollektivtrafik.

– Sisjön har en bra mix av verksamheter. För oss som säljer mycket skydd och träningsartiklar är det dessutom positivt att ha gym och friskvårdsanläggningar som grannar eftersom målgruppen är densamma. Att ligga på Hantverksvägen mitt emot Elgiganten innebär också att det cirkulerar mycket människor här, att vi syns och att många får upp ögonen för oss. Att vi kan erbjuda fri parkering alldeles utanför dörren är också tacksamt.

Att valet föll på GulinsFastigheter berodde på förmågan att leverera en optimal butikslokal med ett attraktivt läge. När kontakten hade etablerats gick processen snabbt.

– När GulinsFastigheter skulle presentera lokalen möttes vi bara av en fasad med ett tomt utrymme bakom, säger Charlotta Måhlin, VD på systerföretaget Rehabshop Distribution. GulinsFastigheter tog in en arkitekt som snabbt visualiserade hur den nya lokalen skulle kunna se ut med utgångspunkt får våra önskemål. Vi bollade idéer och resultatet blev fantastiskt. Lokalen är lagom stor med högt i tak, stor rymd och generösa fönsterpartier. Vi har fått ett bra lager varifrån vi sköter all vår e-handel. Från att vi skrev på kontraktet tog det bara 2,5 månad tills allt var klart och vi kunde flytta in lagom till julhandeln. Sjövalla Byggservice som anlitades för ombyggnationen, gjorde ett jättebra jobb.

– Ja, flytten har känts bra hela vägen, fortsätter Christopher. Vi kände genast att vi var välkomna och att GulinsFastigheter verkligen ville ha oss som hyresgäst. De är snabba, professionella och tillmötesgående. Nu vajar Rehabshopens flagga stolt över Sisjön. Det är inte bara vår förtjänst.

 

Företag: Rehabshop

Adress: Hantverksvägen 7, Askim

Antal anställda: 3

Lokalyta: 178 kvm

Hyresgäst sedan: 2020

Inet växer och flyttar till större lokaler i Gulinshuset i samband med expansionen.

Sisjö Indoor Golf har flyttat in i Gulinshuset för perfekt spelupplevelse 365 dagar om året.